dimecres, 27 d’octubre del 2010

TINA SUPERBRUIXA I EN PITUS

Hi havia una vegada una nina que se nomia Tina i tenia un germà que se momia Pitus .Els dos germans estaven tots sols i la Tina va fer dos ous amb màgia i sortiren dos dinosaures petits . Hi ha un que es dolent i l'altre que no. Pitus estava tot solet a casa i el dinosaure dolent volia fer mal al germà. Sort que va venirna Tina i va utilitzar la seva màgia per aturar-lo. Finalment el va poder aturar abans de que venguessin els seus pares.

LA FESTA DELS BUNYOLS

Com a tradició a Mallorca, cada 20 d'octubre es  celebra el dia de les Verges. Els homes ronden amb serenates les dones. Un grup de músics del poble es reuneix davall les finestres de les cases de les joves per rondar-les amb cançons que els han encarregat els pretendents, pares, padrins o amics. Les al·lotes, com a mostra d'agraïment, conviden als músics a menjar bunyols i beure mistela.
Degut a això, varen venir una banda de musics a tocar-nos unes cançonetes. Els components del grup tocaven: la guitarra, una harmònica, el tambor, la flauta, saxòfon soprà i mentre es tocava anaven cantant. Despres d'acabar vàrem menjar bunyols.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Armes = la meva tristor

  Les armes són molt tristes, maten a la gent destrocen les vides de les persones...
  Cada vegada que ho pens me pos trista, perquè les armes no haurien d'existir.
   Deu ser molt trist i vergonyós haver de tenir armes per guanayar-se la vida, veure morir a la gent que tu mateix has matat per doblers i veure com els seus familiars, ploren, com els amics/gues ho passen malament...
  Les armes son horribles no m'agraden res de res, i sobretot només serveixen per fer mal, i fer sofrir a la gent.
  Realment tenim sort perquè nosaltres no ens passa això, Però es trist haver de viure això, a unes altres persones que no han fet res per merèixer aquest acte de viol·lencia per doblers.
  Seria fantàstic que no hagués armes ni violència al món, que tot s'arreglàs xerrant, i que tots ens duguèssim bé.
                     PER: IRENE MARCOS MARTÍN

Canvis al nou curs del C.P. Norai

 Aquest nou curs 2010-2011, hi ha hagut (entre molts d'altres) els següents canvis:
 -Entre el professorat: en Bep s'ha jubilat. Ara hi ha en Martí fent classe de matemàtiques a cinqué i sisé. Na Laura el sustitueix de tutora amb els nins de segon.
- En Martí i n'Andrés fan classe de medi a sisé
-Na Pilar, a més de ser mestra d'educació física, és tutora de tercer.
- Hi ha nova mestra d'Anglés. Nom Antonia. També ensenya molt bé la seva assignatura.
- Entre l'alumnat: s'aproxima la fireta de Sant Martí, i els nins de cinqué i sisé estám al dia amb tots els preparatius perqué no els falti de res el dia de la fira. Tots esteim pensant les paradetes que hem de montar i també les tendes.

 Aquests nous canvis están bastant bé, però em fa pena que en Bep se n'hagi anat.

Exposició d'en Rivera Bagur

  El passat dia 16 de setembre els alumnes de C.P.Norai anàrem d'excursió a Can Fondo allà mirarem els quadres d'en Rivera Bagur, els quadres tenien un estil que es diu naïf.
  Comentàrem els quadres, a la gran majoria ens agradaren molt.
  A continuació  férem una copia dels seus quadres i ens repartírem  per Can Fondo a dibuixar, al final els quadres quedaren molt bonics.
   Dies després a classe de Plàstica acabàrem de pintar els quadres, quedaren tots molt bé. Na Cati els va exposar al passadís.
   També estudiàrem per damunt la seva biografia.
                                          
                                   RESUM DE LA BIOGRAFIA DE RIVERA BAGUR
   En Miquel Rivera Bagur va néixer a l'any 1919, vivia a Alcúdia poble, sempre jugava a la porta de Sant Sebastià, uns nins de vegades el tiraven pedres, ell era un nins solitari.
   De petit volia ser pintor i així va fer.Més gran va conèixer en  Joan Miró, que sempre li donava ànims perquè continuàs pintant.Amb el anys va començar a pintar, amb l'estil naïf, un estil que te colors alegres, i un poc surrealista.
   En Rivera Bagur va morir a l'any 1999.
   Ara els seus quadres son a vàries exposicions.
                                                               FINAL

Sortida a Can Torro

    El dia 16 de setembre de 2010 el alumnes de 5é i 6é fèrem   una sortida a Can Torro. Quan arribàrem  a Can Torro ens digueren  que feríem una gimcana. La finalitat de la gimcana era saber  com cercar els llibres per Internet i  també a les diferents seccions de la  biblioteca. El que  férem era cercar el títols dels llibres, com de novel·la, juvenils, ciències etc.... També cercar al  catàleg d´ Internet. Acabàrem anant a l'exposició de Can Fondo.

                                        

                                            

dimecres, 20 d’octubre del 2010

NOTÍCIES DE NA KEILA

Dia 18/10/2010 a classe d'informàtica ha vingut na  Polònia i n'Aina a explicar-nos com va Perú. N'Andrés ens va posar unes fotografies de Polònia, Aina, nins i professores de Perú. Na Polònia ens va explicar els problemes que tenien com quan han d'anar a l'escola:  tenen set o vuit kilòmetres per caminar dues o tres hores. N'Andrés ens  va posar una fotografia on na Polònia ens va  dir que ells no tenen aigua així que han d'anar amb ases a agafar l'aigua cinc hores anar i tornar, tambe que ells no es dutxen, no tenen escoles com les nostres perquè les seves estan fetes amb pals. No tenen pissarres, nosaltres els hem apadrinat,
N'Aina i na Polònia han comprat motxilles amb el material dedins però,no és suficient.Ells estan contents com són.
N'Andrés ens va llegir  tres cartes de na  Keila quan no anava a escola i tenia una lletra preciosa i tots els altres nins de Perú. N'Andrés per l'ordinador ens va posar Perú i varem cercar el poble de na Keila però no el vàrem trobar.

SOPA DE RITMES

El dia 6d'octubre a la classe de música varem fer una sopa de ritmes.

La sopa de ritmes tracta en que Cati la mestra de música ens posa uns ritmes a la pissarra.Els ritmes son:una negra,una blanca,les dues corxeres(titi),les quatre corxeres(tiritiri) i el silensi.
Els ritmes es poden associar amb paraules méss diverides,per exemple: paraules relacionades amb menjar, relacionades amb llocs,amb materials i amb begudes.

Fimalment na  Cati ens  va gravar amb la seva camara. Aqui teniu el resultat. Esperem que vos agradi.

COMENÇAM A FER FANG

El dia 3 octubre em començàrem a fer fang amb el mestre Andrés.

Havíem de fer un cub de fang.Després vàrem  fer un forat amb el dit. Seguidament els decoràrem amb formes com línies,cercle, entre d'altres. Finalment els pesàrem a una balança. Alguns no es podien pesar perquè  pasaven més del  compte perquè tenien molta aigua. Però  alguns no tenien molta aigua i es podien pesar.

dimecres, 13 d’octubre del 2010

AIXÍ COMENÇAM CIUTADANIA

Aquest any tenim una nova assignatura que es diu ciutadania. L'assignatura la feim en castellà amb n'Andrés i a l'hora de fer la classe ens col.locam en forma d'assemblea.La primera classe de ciutadania, varem observar i mesurar l'ombra del sol, després dos nins varen fer el resum de la classe. La segona varen començar a xerrar sobre la vaga que feien, i altres dos nins havien de fer el resum, i la tercera classe varen començar a llegir un llibre que es diu Pixie i llegim tots per ordre cada punt i a part, per ara només sabem que tracta d' una nina.Les classes son molt divertides i mos agrada molt.  Hem començat una nova aventura amb el llibre de na Pixie.

LA FIRA D'ALCÚDIA

Dia 1 d'octubre va començar sa fira d'Alcúdia i va acabar el diumenge 3.Durant aquests dies es va veure, tot tipus  d'animals: serps,bous,porcs,cavalls,cabres,ovelles entre d'altres. Hi havia moltes atraccions, per exemple, la granota,i també cotxes de xoc i llocs on disparaves per obtendre regals.
Hi havia els caparrots, en Toni dolenties, na Maria enganxa, na Pixeris Bruta, en Rei en Jaume I, el Rei Moro  i en Ramon Llull. S'encarregaven de perseguir els nins i nines amb una granera i fer que la festa sigui divertida.

El extraño caso del calamar gigante

                                   EL EXTRAÑO CASO DEL CALAMAR GIGANTE

Silton es un ratón. Un día en su casa empezaron a salir cangrejos azules, porque Thalassius les mandó. Thalassius es un ratón que vive en el mar. Mandó a la ciudad de ratones que diesen 1.000 Kg. de oro, para que ellos los del mar tuvieran un pueblo todo de oro para que, no se oxidara. Un dia Mentomentodo y Stilton fueron con un submarino debajo del mar. Encontrarón una bola extraña. Entraron, vieron a Thalassius, tenian a un calamar gigante que tenía un anillo en cada tentáulo, para que obedeciera, porque sino le daba corriente. Al final Metomentodo y Stilton sacaron al calamar de allí, y él se fué conn su familia.

dimecres, 6 d’octubre del 2010