dijous, 26 de gener del 2012

LA MONA LISA D'EN BOTERO

A classe de plàstica vàrem veure la Mona lisa d'en Botero i la vàrem comparar amb la d'en Da Vinci.


En Fernando Botero Angulo es un pintor,escultor i dibuixant nascut  el 19 de abril de 1932 a Medellin
(Colombia). Leonardo da Vinci va ser un pintor italià nadiu de Florència va neixer a Vinci el 15 de Abril.
A classe de plastica na Cati ens va demanar si ho volíem fer individual o en grup. Nosaltres vàrem elegir fer-ho en grup.La Mona Lisa d'en Botero esteim fent el cabells de llana,la cara d'una massa,el mocador que dur als cabells li hem possat xinxetes,la roba de xapes i el paisatge amb dibuixos d'un calendari on hi apareixen verdures. 
Próximament vos ensenyarem el resultat. Aqui teniu unes quantes fotografies de com ho anam fent:

 










Sortida al museu de Palma

El dia 24/01/2012 el tercer cicle va fer una excurció al museu de l'obra social Sa Nostra a Palma. Varen veure dues exposicions, una d'escultures i l'altra de quadres relacionats amb matemàtiques. Les exposicions es desenvolupen a partir d’un fil històric de més de 4000 anys i conjuga, a part de les matemàtiques i la història, l’art, el joc, la tecnologia...
La primera exposició va ser d'escultures sobre la vida marina. Estaven fetes de ferro reciclat i per un motor que les permetia mourer-se. Hi havia granotes, peixos, brumers, crancs, etc.
La segona exposició eren quadres que relacionaven l'art amb les matemàtiques. Els quadres estaven fets de geometria, alguns amb nombres i d'altres amb lletres. Varen dividir tercer cicle amb sisè i cinquè. Un grup va anar a veure els quadres i els que més agradaven els explicaven. L'altre grup feien jocs de quadrats màgics, puzles i una "pajarita" de paper. Després els grups es canviaren.
Als nins i nines de tercer cicle els agradà molt aquestes exposicions d'escultures i quadres.

Aqui teniu s'enllaç de la pàgina web del Centre d'Aprenentatge Científico- Matemàtic per si voleu consultar diferents activitats i explicacions del món de les matemàtiques.
http://www.xeix.org/Quadrant-idees,1672