dimecres, 23 de febrer del 2011

Feim fang a plàstica

Cada divendres a la classe de plástica feim fang. N' Andrés ens va explicar com se feian cubs geometrics, quadrats de fang i més coses. 
     Una vegada que varen acabar de fer un cub de fang, varen agafar llapisos, rotuladors, pinces, petxines i coses petites per fer formes al cub geometric , i vàrem fer un forat per a que quan el posàvem al forn no explotés. Després li varem donar engogue, quan l'engogue es va aixugar amb un pinzell vàrem llevar l'engogue. Quan tots els nins acabaren el cub, varen començar a fer els nombres del quadrat màgic dels nins grans, mentres que l'altre grup ferà el de bolletes per als nins petits. 


    Aquest quadrat màgic està en '' La sagrada familia'' (es una església). Cada nin va elegir un nombre. Primer varen pintar els nombres per darrera amb un llapis per quan el posem al quadrat  quedes la marca del nombre. Una vegada fet la marca del nombre varen donar-li engogue. Després quan se va xugar varen llevar l'engogue amb un pincell, i amb un puntxo varem llevar l'engogue dels nombres, i amb tots els nombres varem formar el quadrat. Finalment n'Andres ficara el quadrat màgic al forn.





QUADRE D'EN RIERA FERRARI

A plàstica vàrem fer un quadre den Riera Ferrari. Després d'anar a veure l'exposició a Can Fondo decidírem entre tots elaborar el propi quadre seguint la tècnica d'en Riera Ferrari.
1.-Vàrem elegir un quadre del quadernet de l'exposició. Sortiren uns quans fins que quedàrem d'acord amb un.
          2.- Després varem fer un esborrany en una cartolina amb carbonet.

           3.- Primer vàrem experimetar l'arena amb cola en un cartró i pesava molt i es va rompre.Després        ho vàrem posar en  una fusta i trassàrem amb una espàtula la silueta del cel, la mar i les roques.

           4.- Al dia següent mesclàrem els colors que més hi apareixien( gris, beix, verd, blau, marró, negre, blanc, taronja...) Ens distribuírem els trossos per pintar, i , en acabar d'aixugar-se, li donàrem una capa de vernís.
AQUEST HA ESTAT EL RESULTAT!!!

         
         

dimarts, 22 de febrer del 2011

Creativitat

La passada classe de música,dia 8 de febrer,na Cati va ensenyar als seus alumnes un ritme de percussió.
Primer miraren el video a You Tube. Els nins/es estaven impressionats, però més encara quan van sebre, que ells ho havien de fer, mentres na Cati possava nota pel següent dia.
La següent classe, dia 15 de febrer els nins/es ho intentaren,ho passaren molt bé, només 4 nins/es conseguiren que els sortigués bé: En Miquel, Na Cinthya, En Sergio, i Na Irene.
Després de veure com els sortia el ritme en grup, anaren a una classe, a ensenyar-ho a altres nins, que quedaren bocabadats.
Una setmana després, dos nins més s'uniren al grup perquè els sortia molt bé: Na Paula, i N'Agustín. Ja eren 6 persones, i tots havien millorat un munt...
Avui es la següent classe dia 22 de febrer...QUE PASSARÀ? Ho esbrinarem a la pròxima novetat de ARTÍSTICA(CREATIVITAT).


dimecres, 2 de febrer del 2011

EL LLUNATIC HOME LLOP

En Bat Pat un  ratpanat que viu amb la família silve una família humana. Un dia el visità el seu germà Brúixola.La mare i el pare de la família silver se'n van de vacances i deixen els seus fills en Martin, la Rebecca i en Leo.De cangur i deixen el tiet Larry, un home molt extrany. A la nit el  tiet Larry desepareixer , els nens van seguir el seu gos.I Vàren trobar una bèstia enorma , que no vàren  poder identificar. Al dia següent , per la nit vàren anar al cementiri i vàren identificar la bèstia. Era un home llop ,era el tiet Larry. Una de les endevinallas del tiet no estava acabada, així que le pogueren acabar. I descobriren un nom molt extrany Petra de licantrop. Més endevant van decifrar el misteri de la pedra,que era l'única forma de salvar el tiet Larry. Vàren despedir el tiet Larry.Que deïlla que tornaria i del Brúixola l'estimat germanet del Bat Pat.

PACHI INFORMA


PACHI INFORMA
   En Pachi, un  guia de Cabrera va anar a la classe de n'Andres per informar als alumnes de 5è i 6e sobre la illa de Cabrera. Cabrera forma part de les Pitiüsses. Les Pitiüsses son 18 illes:
- Sa plana
- San ratera
- ect...
   Tambè sobre la seva fauna i flora:
Aguila peixetera
-  Corn marí.
- ect...

   Al  acabar n'Andres els va comanar fer una noticia sobre el que els va  explicar en Pachi.

3r cicle extrena els portatils

Els alumnes de cinquè i sisè extreneran els mini portatils. Aquets portatils són molt pràctics, perquè tenen  activitats i jocs:
-en castella
-en català
-mùsica
-mates,etc...
Es poden trasporta per tot i ès pot aprendre molt a partir dels programes educatius. Es pot interactuar amb els comapanys i el mestre. La pràctica es més profitosa i fa que les classes siguin més dinàmiques, divertides i educatives.
Els nins de cinquè i sisè esperen el moment en que es puguin utilitzar.

katie kazoo odio las normas

Habia una vez una niña que se llamaba katie kazoo.Tenia dos amigas que se llamaban Miriam y Susi.Un dia jugaron al juego de la cadena.Después Susi envió una carta a katie y la profesora Ana la  leyo y todos sus compañeros se rieron.Un dia el director les dijo que no había normas y todos los niños se pusieron contentos Al final Katie kazoo ayudó al director.

SANT ANTONI

 Sant Antoni és considerat patró dels animals domèstics i de feina.  El patronatge de sant Antoni és, en general, sobre tots els animals domèstics. Més específicament, però, es refereix als animals de treball: cavalls, ases, mules, bous i també als porcs i les aus de corral; és a dir, els animals que tenen una utilitat per a l'economia domèstica. 
Un animal que té una especial significació en aquesta festa és el porc. Conta una llegenda que sant Antoni, que s'havia retirat a fer d'ermità al desert, va aconseguir, entre altres miracles, curar un porquet. D'ençà aquell dia, l'animal el va seguir per tot arreu. Per aquesta raó, en moltes imatges es representa sant Antoni amb el porquet als peus. 
Sant Antoni es una festa que es fa a molts de pobles, es molt típica. A Alcúdia ho varem celebrar amb uns dimonis que surtien de l'Ajuntament acompanyats de correfoc i amb la torrada de llonganisses als foguerons.
 A l'escola varem fer dos foguerons un gros i un altra petit, els nins de cinquè varem fer un ninot i el varen penjar al fogueró gros. A les onze varen sortir els dimonis els nins petits tenien molta por i s'en varen anar al pati petit mentres que els nins grans s'ho passaven  pipa corrent perquè els dimonis no els pegassin  amb l'escombra. Tambe es va fer menjar per als nins (sobrassada i botifarrons torrats), ja jugarem en el patí i mos varem anar a les clases.
 Quan ens anàrem a les dues i mitga varen fer una rifa.


dimarts, 1 de febrer del 2011

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

Hola em dic Livinny
Quan vaig arribar a l'escola Norai tenia 9 anys. El primer dia a la classe de na Sònia (la meva tutora), jo estava molt nirviosa .La primera nina que em va xerrar va ser na Helga i n'Anlly, na Sònia em va presentar a totes les classes amb n'Alex .
Na Maria Àngels em donava classes i xerrava sobre coses interessants . A 5è la meva tutora va ser na Catí, a les primeres classes d'en Bep estava nirviosa, perquè pensava que era una persona que sempre estava enfadada, però desprès vaig veure que era una persona molt amable. A 6è en Bep ja no hi era perquè es va jubila, i va arribar en Martí, n'Andres també esta a les seves classes de castellà , medi,etc.
Jo quan sigui major vull ser veterinària o perruquera,encara no ho sé. .
L'any qui ve ja no estaré a l'escola Norai on trobaré a faltar als meus companys i mestres .


Adéu escola Norai, mai t'oblidaré!