dimecres, 2 de febrer del 2011

SANT ANTONI

 Sant Antoni és considerat patró dels animals domèstics i de feina.  El patronatge de sant Antoni és, en general, sobre tots els animals domèstics. Més específicament, però, es refereix als animals de treball: cavalls, ases, mules, bous i també als porcs i les aus de corral; és a dir, els animals que tenen una utilitat per a l'economia domèstica. 
Un animal que té una especial significació en aquesta festa és el porc. Conta una llegenda que sant Antoni, que s'havia retirat a fer d'ermità al desert, va aconseguir, entre altres miracles, curar un porquet. D'ençà aquell dia, l'animal el va seguir per tot arreu. Per aquesta raó, en moltes imatges es representa sant Antoni amb el porquet als peus. 
Sant Antoni es una festa que es fa a molts de pobles, es molt típica. A Alcúdia ho varem celebrar amb uns dimonis que surtien de l'Ajuntament acompanyats de correfoc i amb la torrada de llonganisses als foguerons.
 A l'escola varem fer dos foguerons un gros i un altra petit, els nins de cinquè varem fer un ninot i el varen penjar al fogueró gros. A les onze varen sortir els dimonis els nins petits tenien molta por i s'en varen anar al pati petit mentres que els nins grans s'ho passaven  pipa corrent perquè els dimonis no els pegassin  amb l'escombra. Tambe es va fer menjar per als nins (sobrassada i botifarrons torrats), ja jugarem en el patí i mos varem anar a les clases.
 Quan ens anàrem a les dues i mitga varen fer una rifa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada