dimecres, 4 de maig del 2011

EL DIA DEL LLIBRE

El día del llibre es va celebrar el 14,15,18 i 19 d'abril.
Cada dia es feien diverses activitats:
- El segon cicle contaren diversos contes le@ als més petits.

-Primer cicle va rebre una visita del pare de na Laura ( tutora de segon) i va contar contes molt divertits.

-Els alumnes de tercer cicle representaren teatre amb anglès i dues rondalles que són: '' En Gostí lladre'' i ''Pere de la favera''

-Hi ha haver mestres com Antonia o en Llorenç que contaren contes als mes petits.
                                          TEATRE AMB ANGLÈS: "PRETTY RITTY"

GINCANA PER PALMA

El passat dia 20 d'abril del 2011,els nins i nines de 5è i 6è vàrem fer una gincana per Palma. Hi havia 6 proves per fer, en cada prova hi havia un professor /ra. Algunes eren difícils i altres fàcils. En algunes havíem de demanar permís per entrar en els banys arabs i al pati del palau Joan March. Després havíem d'utilitzar càmeres de fotos i gravadores per enregistrar el sons dels ocells . En cada prova haviem de dibuixar alguna cosa com '' l'arc del pati del rei '', també escultures,  per exemple : la NANCY, EL FONER, LA FIGURA etc .Ens ho vàrem passar molt bé, ens va agradar moltíssim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Esperem que el proxim any sigui així.

                                                 GRÀCIES PER REALITZAR AQUESTA GINCANA PROFESSORS ENS HA AGRADAT MOLTÍSSIM!!!!!

                                          Banys arabs
                                          seu (catedral)
                    parc de la mar


                                                                    

dilluns, 25 d’abril del 2011

Feina de matemàtiques - mesures de distància



m
dm
cm
mm

200 cm




m
0,003 cm




mm
50 dm




m
90 dm




m
0,08 m




cm
5.000 mm




m
7.000 mm




m
9 m




cm
4 m




mm
9 dm




m
4 cm




m
8 m




dm
600 cm




dm
6 dm




m
0,005 m




mm
0,04 m




cm
9 cm




m
0,004 m




cm
0,3 dm




m
0,8 m




dm
40 dm




m
400 cm




m
3.000 mm




m

dimarts, 15 de març del 2011

EL MEU PAS PER L'ESCOLA


El meu pas per l'escola

Jo sóc en Maxi.
Vaig arribar a l'escola quan tenia 5 anys .
Tenia a na Bàrbara com a mestra.
El meus amics eren en Gabriel i n'Agustin.
Després quan vaig anar a primer va arribar un nin nou.
Se nomia Joan Pablo. Ell va ser el meu amic.
Tenia a
n' Olga com a mestra i na Maria Àngels també. Na Maria Àngels va ser de Projecte, medi i català. N'Olga va ser de castellà i de matemàtiques .Na Sònia va ser d'educació física.
Després quan vaig passar per segon. Tenia com mestre els mateixos .Arribà un nin nou se nomia Aaron. Ell també va ser el meu amic.
Quan vaig passar per 3e tenia a n'Aina. De matemàtiques també tenia a na Maria Àngels que era de català i medi.
Quan vaig passar a quart 4t tenia na Sònia i na Maria Àngels.
Na Sònia no estava més d'educació física i arribà na Pilar. En aquest curs vaig repetir amb en Gabriel.
Després me'n vaig anar a Inca a mig començar cinquè perquè després em traslladà a Uruguai.
Després vaig tornar i d'incorporar a sisè a mitjan curs.
Encara no sé que és el que vull ser de gran, esper que durant aquest curs ho tengui clar.

Les meves perspectives de l'institut es que la gent sigui bona, conèixer amics nous i professors interessants.

adéu cp norai

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

Bon dia, em dic Irene Marcos Martín, vaig arribar a aquesta escola als 3 anys, les meves primeres mestres, varen ser: na Joana, na Maite, i na Bàrbara. Amb elles vaig viure moments inolbidables com per exemple:(amb na Joana i na Bàrbara) nosaltres estaven a la classe de Medi estudiant el cos humà, i na Joana va demanar assenyalant-se el coll: Com es diu això?- I jo vaig dir: “La Yugular”.-Na Bàrbara i na Joana es miraren sorpreses, i na Joana va digué: I tu com saps això?- i jo vaig respondre.”Porque es donde muerden los vampiros”.-Na Joana i na Bàrbara, comen´çaren a riure, i el reste de la classe i jo també.
I amb na Maite: m'enrecord que sempre deia: Nins, sabeu que si vos posau les sabates a l'enrevés, els peus es deformaran i la gent es riurà de vosaltres.-Grasis a això, mai em possava les sabates a l'enrevés.
La meva millor amiga era na Cinthya, (i encara és una d'elles)erem inseparables, com germanes.
A primer, em vaig fer millor amiga de na Sara. Però un dia ens enfadarem, i vaig tornar a ser amiga de na Cinthya.
Les meves mestres eren: Na Mari Angels, i n'Olga. A vegades na Conxa venia a contar-mos contes molt divertits, mai ho oblidaré, jo estimava molt a na Conxa.
Tampoc oblidaré el nostre llibre de filosofia es titulava:”en Pebli” o una cosa així.
A tercer, na Sònia va ser la nostra tutora, i na Mari Angles, mestra de Matemàtiq ues, i Castellà.
Jo les estimava molt, sempre ens feien riure, i na Mari Angles i les seves frases: ¡Ai la madre del cordero asao! Por decir algo suave.-O també:¡Me cachis en la mar salada!. Era genial.
A cinquè tot era diferent, havia més deures exàmens etc...
Els mestres eres: na Cati, n'Andrés, i en Bep.
Na Cati era la nostra tutora, genial, sempre intentat ajudar-mos, i per molt que ens costi, ella mai es rendeix, també se que a ella no li agrada suspendre a la gent, i li costa tant que ens fa repassar un munter, això m'encanta, però no tant com la seva veu, canta genial!!!.
Ara estuc a sisè i tenc molts de records a aquestaescola, es una gran escola que a marcat 8 anys de la meva vida, però vull per part anar a l'institut, se que es difícil, però si m'ho propós treuré bones notes.
De gran seré: o fisioterapeuta, periodista, mestra d'Anglés, o filòloga d'Anglés.
Viuré, o a Madrid o aqui, si visc a Madrid vindré aquí en estiu.
NORAI SEMPRE ESTARÀS AL MEU COR!!!

dimecres, 23 de febrer del 2011

Feim fang a plàstica

Cada divendres a la classe de plástica feim fang. N' Andrés ens va explicar com se feian cubs geometrics, quadrats de fang i més coses. 
     Una vegada que varen acabar de fer un cub de fang, varen agafar llapisos, rotuladors, pinces, petxines i coses petites per fer formes al cub geometric , i vàrem fer un forat per a que quan el posàvem al forn no explotés. Després li varem donar engogue, quan l'engogue es va aixugar amb un pinzell vàrem llevar l'engogue. Quan tots els nins acabaren el cub, varen començar a fer els nombres del quadrat màgic dels nins grans, mentres que l'altre grup ferà el de bolletes per als nins petits. 


    Aquest quadrat màgic està en '' La sagrada familia'' (es una església). Cada nin va elegir un nombre. Primer varen pintar els nombres per darrera amb un llapis per quan el posem al quadrat  quedes la marca del nombre. Una vegada fet la marca del nombre varen donar-li engogue. Després quan se va xugar varen llevar l'engogue amb un pincell, i amb un puntxo varem llevar l'engogue dels nombres, i amb tots els nombres varem formar el quadrat. Finalment n'Andres ficara el quadrat màgic al forn.





QUADRE D'EN RIERA FERRARI

A plàstica vàrem fer un quadre den Riera Ferrari. Després d'anar a veure l'exposició a Can Fondo decidírem entre tots elaborar el propi quadre seguint la tècnica d'en Riera Ferrari.
1.-Vàrem elegir un quadre del quadernet de l'exposició. Sortiren uns quans fins que quedàrem d'acord amb un.
          2.- Després varem fer un esborrany en una cartolina amb carbonet.

           3.- Primer vàrem experimetar l'arena amb cola en un cartró i pesava molt i es va rompre.Després        ho vàrem posar en  una fusta i trassàrem amb una espàtula la silueta del cel, la mar i les roques.

           4.- Al dia següent mesclàrem els colors que més hi apareixien( gris, beix, verd, blau, marró, negre, blanc, taronja...) Ens distribuírem els trossos per pintar, i , en acabar d'aixugar-se, li donàrem una capa de vernís.
AQUEST HA ESTAT EL RESULTAT!!!

         
         

dimarts, 22 de febrer del 2011

Creativitat

La passada classe de música,dia 8 de febrer,na Cati va ensenyar als seus alumnes un ritme de percussió.
Primer miraren el video a You Tube. Els nins/es estaven impressionats, però més encara quan van sebre, que ells ho havien de fer, mentres na Cati possava nota pel següent dia.
La següent classe, dia 15 de febrer els nins/es ho intentaren,ho passaren molt bé, només 4 nins/es conseguiren que els sortigués bé: En Miquel, Na Cinthya, En Sergio, i Na Irene.
Després de veure com els sortia el ritme en grup, anaren a una classe, a ensenyar-ho a altres nins, que quedaren bocabadats.
Una setmana després, dos nins més s'uniren al grup perquè els sortia molt bé: Na Paula, i N'Agustín. Ja eren 6 persones, i tots havien millorat un munt...
Avui es la següent classe dia 22 de febrer...QUE PASSARÀ? Ho esbrinarem a la pròxima novetat de ARTÍSTICA(CREATIVITAT).


dimecres, 2 de febrer del 2011

EL LLUNATIC HOME LLOP

En Bat Pat un  ratpanat que viu amb la família silve una família humana. Un dia el visità el seu germà Brúixola.La mare i el pare de la família silver se'n van de vacances i deixen els seus fills en Martin, la Rebecca i en Leo.De cangur i deixen el tiet Larry, un home molt extrany. A la nit el  tiet Larry desepareixer , els nens van seguir el seu gos.I Vàren trobar una bèstia enorma , que no vàren  poder identificar. Al dia següent , per la nit vàren anar al cementiri i vàren identificar la bèstia. Era un home llop ,era el tiet Larry. Una de les endevinallas del tiet no estava acabada, així que le pogueren acabar. I descobriren un nom molt extrany Petra de licantrop. Més endevant van decifrar el misteri de la pedra,que era l'única forma de salvar el tiet Larry. Vàren despedir el tiet Larry.Que deïlla que tornaria i del Brúixola l'estimat germanet del Bat Pat.

PACHI INFORMA


PACHI INFORMA
   En Pachi, un  guia de Cabrera va anar a la classe de n'Andres per informar als alumnes de 5è i 6e sobre la illa de Cabrera. Cabrera forma part de les Pitiüsses. Les Pitiüsses son 18 illes:
- Sa plana
- San ratera
- ect...
   Tambè sobre la seva fauna i flora:
Aguila peixetera
-  Corn marí.
- ect...

   Al  acabar n'Andres els va comanar fer una noticia sobre el que els va  explicar en Pachi.

3r cicle extrena els portatils

Els alumnes de cinquè i sisè extreneran els mini portatils. Aquets portatils són molt pràctics, perquè tenen  activitats i jocs:
-en castella
-en català
-mùsica
-mates,etc...
Es poden trasporta per tot i ès pot aprendre molt a partir dels programes educatius. Es pot interactuar amb els comapanys i el mestre. La pràctica es més profitosa i fa que les classes siguin més dinàmiques, divertides i educatives.
Els nins de cinquè i sisè esperen el moment en que es puguin utilitzar.

katie kazoo odio las normas

Habia una vez una niña que se llamaba katie kazoo.Tenia dos amigas que se llamaban Miriam y Susi.Un dia jugaron al juego de la cadena.Después Susi envió una carta a katie y la profesora Ana la  leyo y todos sus compañeros se rieron.Un dia el director les dijo que no había normas y todos los niños se pusieron contentos Al final Katie kazoo ayudó al director.

SANT ANTONI

 Sant Antoni és considerat patró dels animals domèstics i de feina.  El patronatge de sant Antoni és, en general, sobre tots els animals domèstics. Més específicament, però, es refereix als animals de treball: cavalls, ases, mules, bous i també als porcs i les aus de corral; és a dir, els animals que tenen una utilitat per a l'economia domèstica. 
Un animal que té una especial significació en aquesta festa és el porc. Conta una llegenda que sant Antoni, que s'havia retirat a fer d'ermità al desert, va aconseguir, entre altres miracles, curar un porquet. D'ençà aquell dia, l'animal el va seguir per tot arreu. Per aquesta raó, en moltes imatges es representa sant Antoni amb el porquet als peus. 
Sant Antoni es una festa que es fa a molts de pobles, es molt típica. A Alcúdia ho varem celebrar amb uns dimonis que surtien de l'Ajuntament acompanyats de correfoc i amb la torrada de llonganisses als foguerons.
 A l'escola varem fer dos foguerons un gros i un altra petit, els nins de cinquè varem fer un ninot i el varen penjar al fogueró gros. A les onze varen sortir els dimonis els nins petits tenien molta por i s'en varen anar al pati petit mentres que els nins grans s'ho passaven  pipa corrent perquè els dimonis no els pegassin  amb l'escombra. Tambe es va fer menjar per als nins (sobrassada i botifarrons torrats), ja jugarem en el patí i mos varem anar a les clases.
 Quan ens anàrem a les dues i mitga varen fer una rifa.


dimarts, 1 de febrer del 2011

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

Hola em dic Livinny
Quan vaig arribar a l'escola Norai tenia 9 anys. El primer dia a la classe de na Sònia (la meva tutora), jo estava molt nirviosa .La primera nina que em va xerrar va ser na Helga i n'Anlly, na Sònia em va presentar a totes les classes amb n'Alex .
Na Maria Àngels em donava classes i xerrava sobre coses interessants . A 5è la meva tutora va ser na Catí, a les primeres classes d'en Bep estava nirviosa, perquè pensava que era una persona que sempre estava enfadada, però desprès vaig veure que era una persona molt amable. A 6è en Bep ja no hi era perquè es va jubila, i va arribar en Martí, n'Andres també esta a les seves classes de castellà , medi,etc.
Jo quan sigui major vull ser veterinària o perruquera,encara no ho sé. .
L'any qui ve ja no estaré a l'escola Norai on trobaré a faltar als meus companys i mestres .


Adéu escola Norai, mai t'oblidaré!

dimarts, 25 de gener del 2011

El meu pas per l'escola.

Hola el meu nom es Víctor, vaig arribar al C.P.Norai quan tenia tres anys, la meva primera professora i per cert ue les millors que he tengut, va ser na Joana, amb ella jugàvem molt però també apreníem molt. Una altra professora que teníem era na Maite, que ens donava psicomotricitat i ens rèiem molt amb ella. Després tenguèrem a na Pilar, que també era molt simpàtica. Quan anàvem a quatre i cinc anys venia un dia a la setmana n'Aina logopeda i amb ella fèiem jocs.
A primer cicle m'anava molt bé i em sentia gran. Segon de primària implicava treballar un poc més que a primer, però era més o manco el mateix. Aquells dos anys vaig tenir de professores a n'Olga i na Maria Àngels, totes dues eren molt divertides, encara que un poc estrictes.
Tercer era un canvi brutal respecte a segon, cada dia deures, qualque examen ... Al 2n cicle (3r i 4t) les meves professores eren na Maria Àngels que ja la havia tengut a primer cicle i na Sònia, que fins ara era mestre de educació física. Quart va ser pràcticament igual que tercer només que havíem de treballar més perquè érem els grans de segon cicle.
L'any vinent vaig passar a 5è, era un canvi bastant gros, una passa de gegant a la meva vida. Quan vaig arribar a 5è vaig conèixer a: en Bep, que em feia matemàtiques i medi, a n'Andrés, que em feia castellà i plastica, i na Cati, a na Cati ja la coneixia de que abans també em feia música, però quan vaig arribar a 3r cicle na Cati era la meva tutora i em feia català, música i educació per a la ciutadania i segur que quan marxi cap a l'institut els estranyaré molt. També teníem uns quants mestres de suport, que eren: Na Margalida i a en Llorenç. A 5è les meves notes baixaren molt en proporció a 2n cicle.
Aquest any a 6è estic duguen millors notes perquè estic posant més ganes, al contrari que a l'any passat. Aquest any en Bep s'ha jubilat, i al seu lloc ha vengut en Martí, que també es molt bon mestre.
Jo crec que no serà gens fàcil, però jo em veig qualificat per treure més o manco bones notes.
De gran vull estudiar per ser dissenyador de cotxes, vull viure a Barcelona, estudiar allà, i viure amb el que em guanyi de la feina.
El que més m'ha agradat de l'escola de moment ha estat el viatge a Menorca, quan anava a 5é.
Adéu a tots els que han estat els meus mestres, gracies a tots¡¡!!
=)

EL MEU PAS PER L'ESCOLA

                                   EL MEU PAS PER L'ESCOLA


Hola sóc n'Anlly Dayana Muñeton. Q . Jo vaig arribar a l'escola Norai a segon. El primer dia la professora em va presentar a tota l'escola i m'ho vaig passar molt bé. Quan vaig arribar em va passar una cosa molt graciosa,que em vaig anar a la classe de primer i no era la meva classe la meva classe era segon.
A jo em va anar malament totes les classes perquè no sabia català. A segon jo tenia de professores a Olga i Maria Àngels i eren molt divertides. A tercer i a quart vaig tenir de professores a na Sònia i Maria Àngels, i el curs era mes difícil. A cinquè i a sisè vaig tenir de professors a Bep.Era molt bromista i sempre ens posava un mal nom, i jo era Muñeton. Na Catí també es molt divertida però també estricta. N'Andrés es molt estricta però a vegades diu acudits.
A jo el que més m'ha agradat de l'escola ha estat :les excursions, les acampades, Carnestoltes quan em vaig disfressar de mag i els de tres anys eren els nostres conills.
A els mestres mai els oblidaré.
Jo el que mai oblidaré es quan en Llorenç i na Cati ens barallaven, perquè na Cati deia alguna cosa malament o una falta d' ortografia i en Llorenç corregia.
Però el que mai oblidaré es a na Cati perquè es una professora genial, jo crec si hauria un concurs de la millor professora del món guanyaria na Cati. Jo crec que l'institut es molt difícil, si m'esforç m'anirà bé i també esper que en l'institut hi hagi professors tan bons com Andrés, Cati, Bep ...
Jo vull ser de gran veterinària, perquè m'agraden els animals, o també actriu perquè m'agradaria que la gent em demanassi autògrafs.
Jo no vull deixar l'escola Norai perquè estimaré als professors però vull anar al institut perquè em vull sentir gran.

dimecres, 19 de gener del 2011

EXPOSICÍÓ A CAN FONDO "Riera Ferrari"

El dijous dia 13 de gener els nins de 3cicle varen anar a veure l'exposicio de Joan Riera Ferrari.
Riera Ferrari es un pintor de manacor,va neixer en 1942,no li posava titol als seus quadres.
El pintor Riera Ferrari va fer els seus quadres mirant unes roques anant en barca per  Suïssa.
     Pren notes i apunts d' aquells nous paisatges que li servien per elaborar uns quadres on aquesta tèmatica apareix per primera vegada. Joan Riera Ferrari es una artista valent i decidit, que no té por del risc, de l`experimentació, de fer un salt al buit, i els que fasin falta. Poc a poc va abandornar l' abstracció, per tornar a la terra, al món que tenia més a prop, a la seva mar, a les seves roques, en definitiva, a aquelles coses que justifiquen el viure perquè s'estimen, perquè són part de la vida d'un, del seu jo.
      A principis dels 90 enlloc de pintar el mar des de la terra ho va començar a fer des de la seva barca. Les roques li inspiraven, però, una vegada estant al taller, creava les seves pròpies roques.


   

Ganhdi

El dia 18/1/11 el grup de cinque varem parlar i veure documentals sobre Ganhdi. Ens varen posar una pel·licula sobre la seva història.. Va ser un revolucionari que volia lluitar pels drets dels indis sense arribar a la vilència. és un gran representant de la Pau.
Ens va servir com a referència pel nostre dia a dia ja que en violència no s'arreglen les coses. En diàelg si.

FESTA DE NADAL

El dia ,15/11/2010 ,els nins de 5è i 6è varem anar a cantar les nadales a l'auditori.Primer varem cantar els nins de l'escola Porta de's Moll despres Les Monges i per últim nosaltres.Els nins de 5è varen cantar una nadala que es titula Posa-lí nadal.La cançó es tregué de l'anunci de nesquick, per la qual cosa, era més propera a nosaltres perquè la coneixíem. Ens resultà més fàcil aprendre i adaptar la nadala. Aqui teniu el resultat:














Sa nadala de 6é es titula, Ja ha arribat nadal, la cançó es tregué de l'anunci de nocilla, aqui teniu  els resultat: